Als eigenaar, bewoner, werkgever of ondernemer kunt u een overval niet altijd voorkomen, maar u kunt wel de kans erop aanzienlijk verkleinen met een camerasysteem.  Een overval is heel vervelend. Niet alleen lijdt u financiële schade, het leidt ook tot psychische klachten. Een overval is immers een traumatische ervaring.

Waarom werkt een camerasysteem?

Overvallers zoeken een woonhuis, een winkel of horecagelegenheid die ze willen beroven vaak zorgvuldig uit. Soms bezoeken ze het object of de locatie die ze gaan overvallen van te voren, om te zien hoe de beveiliging geregeld is. Wanneer u een camerasysteem heeft geïnstalleerd, zal dat overvallers sneller weerhouden om u te bezoeken.

Natuurlijk bestaan er geen garanties. Maar mocht u toch worden overvallen, dan zijn de opnames van uw camerasysteem erg belangrijk voor de politie.

Hoe maakt u de keuze voor een beveiligingssysteem?

De markt voor bewakingscamera’s is zeer breed; de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat voor u de beste keuze is, is sterk afhankelijk van uw situatie.

Het kan zijn dat u aan een enkele camera ter preventie genoeg heeft.
Maar heeft u bijvoorbeeld een juwelierszaak? Dan zal dit zeker niet het geval zijn. U heeft dan een uitgebreid systeem nodig.

Het plaatsen van een camerasysteem vereist maatwerk. Laat u daarom uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Wanneer u een camerasysteem wilt laten installeren, zult u de keuzes moeten maken tussen detectie, observatie of herkenning.

Deze keuze hangt af van uw budget en uw wensen.